Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Myths and Facts about Milk

Τα πιο κοινά διατροφικά προβλήματα που σχετίζονται με το γάλα είναι γάλα μισαλλοδοξίας, γάλα αλλεργίας και σε μικρότερη κλίμακα αυξημένη παραγωγή βλέννα και phlegm.
Γάλα μισαλλοδοξίας είναι ως επί το πλείστον που προκλήθηκε από την αποτυχία για το πεπτικό σύστημα να εμπεδώσει τη ζάχαρη στο γάλα δηλ. λακτόζη. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μια ανάλυση της κατανομής της παραγωγής lactase το ένζυμο που κανονικά θα χωνευτούν λακτόζη. Undigested λακτόζη προκαλεί δυσάρεστα συμπτώματα όπως επιβαρύνει τα κύρια μέσα αποθήκευσης φυσικού αερίου, διάρροια και κοιλιακούς σίγουρο ότι θα κλάψουν από. Πιο κοινή στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες, γάλα προκαλεί αλλεργία πιο συγκεκριμένα συμπτώματα, όπως πρήξιμο του χείλη, στόμα, γλώσσα, πρόσωπο, λαιμό ή, δερματικές αντιδράσεις όπως κυψέλες, εξανθήματα, ή κόκκινο, κνησμώδες δέρμα, ρινική συμφόρηση, φτέρνισμα, σούπας μύτη, φαγούρα στα μάτια, βήχας, ή λαχανιάζει και ξεφυσά. Γάλα όσων υποφέρουν από αλλεργίες μπορεί επίσης εμπειρία η απειλητική κατάσταση γνωστή ως anaphylaxis, με έντονο θωρακικό πόνο, κυψέλες ή δυσχέρεια αναπνοής σύντομα μετά την κατανάλωση γάλακτος ή γαλακτοκομικών προϊόντων και απαιτεί την επείγουσα ιατρική προσοχή. Τα περισσότερα παιδιά που υποφέρουν από το γάλα από αλλεργία έχουν αναφέρει για να "επιζήσουν" την αλλεργία καθώς μεγαλώνουν οι ηλικιωμένοι, καθιστώντας δυνατό για τους να καταναλώνουν γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα και πάλι, ωστόσο, ορισμένα παιδιά δυστυχώς θα επιζήσουν δεν τους γάλα αλλεργίας που σας να μεγαλώνει και θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Γάλα αλλεργίας έχει διαγνωστεί με εξετάσεις αίματος. Λιγότερο κοινό και λιγότερο επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι δεσμοί μεταξύ γάλακτος και αυξημένη παραγωγή βλέννα και phlegm. Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται από το γεγονός ότι η εμπειρία ενός μειώθηκε σε βλέννη παραγωγή όταν σταματήσουν την κατανάλωση του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων ή διακόπτη στο κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα. Αν και μερικοί άνθρωποι είναι τυχεροί για να είναι σε θέση να απολαύσουν την κατανάλωση του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων χωρίς να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε από τις επιζήμιες επιπτώσεις στην υγεία που περιγράφονται παραπάνω, πολλοί από εμάς θα μπορούσε να βελτιώσει την υγεία από πόσιμο μια καλύτερη ποιότητα γάλακτος. Πρόσφατη έρευνα έχει εστιάσει στην παραγωγή γάλακτος που παράγει λιγότερο αλλεργίες και αρνητικές παρενέργειες. Γάλα που παράγεται από όλες οι αγελάδες δεν είναι το ίδιο. Θα αποκτήσουμε γάλα μας από δύο κύριες φυλές των αγελάδων, δηλαδή το A1 αγελάδων, όπως ο μόσχος Holstein αγελάδες οι οποίες, σήμερα, ο κόσμος την υψηλότερη παραγωγή γαλακτοκομικών και το A2 αγελάδων, όπως της Αφρικής, Ασίας και Guernsey αγελάδες. Το Α1 γάλακτος που προέρχεται από μια νεότερη γενιά των αγελάδων πιστεύεται ότι περιέχουν μεταλλαγμένα αμινοξέος που καθιστά το δεσμό μεταξύ αμινοξέα ασθενέστερη και είναι συνεπώς ελεύθερος στο γαστρεντερικό σωλήνα από κατάποση. Η απελευθέρωση των πρωτεϊνών BCM7 στο έντερο πιστεύεται ότι θα προκαλέσει αλλεργική αντίδραση και συμπτώματα όπως και phlegm βλέννη παραγωγής. Γάλα από Α2 οι αγελάδες δεν περιέχουν τα μεταλλαγμένα αμινοξέος που αποδυναμώνει το αμινοξύ μποντ και, συνεπώς, δεν απελευθερώνεται μέσα στο πεπτικό σύστημα για κατανάλωση. Πέρα από το ενδιαφέρον του για το γάλα από Α2 αγελάδες, δεν έχουν κάποιο ενδιαφέρον εκφράζεται με τη χρήση των πρώτων i,ε παρασκευάζεατι γάλα για να αποκτήσετε περισσότερες ωφέλειες από το γάλα. Ακατέργαστο γάλα στη φυσική του κατάσταση είναι πιστεύεται ότι περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ευεργετικά βακτήρια από παστεριωμένο γάλα που έχει υποστεί θερμική επεξεργασία για να σκοτώσει όλους τους παθογόνους οργανισμούς. Προφανώς δεν θα ήταν φρόνιμο για όσους έχουν ανοσοποιητική-υπονομεύεται, όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα που πάσχουν από τον ιό HIV, οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά να καταναλώνουν ωμό γάλα λόγω των βακτηριδίων, μπορεί να περιέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου